Skip to main content

Pasta heeft een unieke manier om met minimale inspanning maximaal genot te bieden. Een voorbeeld? De tijdloze pasta aglio e olio. Wat heb je nodig? Knoflook, olie, chilivlokken en verse peterselie. En uiteraard, onmisbaar, de geraspte Parmezaanse kaas.

Deze eenvoudige aglio e olio valt op door zijn bescheidenheid, en juist daardoor wordt het een culinair hoogtepunt. Het proberen waard! Grote kans dat je al bijna alle ingrediënten standaard in je keuken hebt.

INGREDIËNTEN

  • 500 gr spaghetti
  • 6 teentjes knoflook dun gesneden
  • 120 ml goede olijfolie
  • 1 tl chili vlokken
  • 3 takjes verse peterselie fijn gesneden
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Parmezaanse kaas geraspt naar smaak

INSTRUCTIES

  • Breng een grote pan met water aan de kook met zout. Kook de spaghetti en roer af en toe om zeker te weten dat de strengen pasta los blijven.
  • Afhankelijk van je pasta soort zal dit 10-12 minuten duren. Zorg dat de pasta al dente is.
  • Terwijl de pasta kookt rooster je de knoflook langzaam op medium hoog vuur in de olijfolie.
  • Dit zal ongeveer tien minuten duren als je het goed wilt doen. Doe de knoflook en olie in een koude pan en zet die op het vuur. Zet het lager zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen. Kook tot de knoflook goudbruin is geworden. Verwijder van het vuur
  • Als je chili vlokken gebruikt roer je die direct door de pasta.
  • Als je verse chili peper gebruikt, zorg dan dat het flinterdun is gesneden en roer dit door de pasta.
  • Giet de olijfolie en de knoflook op de pasta, doe de peterselie erbij en de helft van de geraspte kaas en roer om te combineren.
  • Serveer de pasta met de rest van de parmezaanse kaas.

Leave a Reply

Boek nu Boek nu